Неделя, 08 Сеп 2024
        
Дестинации Морски круизи Новини Оферти

В търсене на прохлада – круизи до Исландия и Норвегия

   


Лятото е любим сезон за повечето хора. Топло море, ярко слънце, плажове, студени коктейли ... мечта. Не всички обаче харесват горещото време. В търсене на прохладна лятна почивка, някои от вас може да се отправят на север, на север, та чак до Исландия. Исландското лято не е като средиземноморското. За Исландия ще ви трябва дълъг панталон, яке и удобни обувки за туристическо ходене. Плаването из Исландските фиорди е много любопитно преживяване и съвсем различно от плаването из Средиземноморието, разбира се. Ще ви трябва и бански костюм обаче, за да може да се потопите в горещите термални води, изобилие от каквито ще намерите в тази много отдалечена и много интересна страна.

Има множество варианти на круизи до Исландия, като някои от тях започват и приключват в пристанища на континента – Ротердам или Копенхаген, а други започват или приключват в столицата на Исландия – Рейкявик. Не се притеснявайте от отворените маршрути. Има регулярни полети от София до Рейкявик с едно прекачване във Франкфурт, така че логистиката преди или след круиза не е проблем. Една-две нощувки в Рейкявик също ще Ви дойдат добре, тъй като градът е много приятен сам по себе си. Освен това столицата е отправна точка за опознаване на вътрешността, включително чрез еднодневни турове, организирани от местните туристически агенции.

Разгледйте невероятните предложения на Contitrans-M и резервирайте вашето лятно приключение. Един от най-атрактивните круизи на агенцията в момента е 7-дневния от Рейкявик до Дувър. Пътуването е all inclusive, т.е. включва базовите елементи /настаняване, хранене, пристанищни такси и развлечения/ плюс интернет, бакшиши, алкохолни напитки и други екстри и се осъществява с луксозния Seabourn SOJOURN, от 31.08.2024 до 07.09.2024. Настаняването е само в апартаменти за двама пасажери.

Holland America Line и Celebrity Cruises все още имат места при много благоприятни цени за пътуване през август и септември. А Norwegian Cruise Line предлага чудесен и разнообразен 11-дневен круиз с посещения в Исландия, Норвегия, Белгия и Холандия. Цените с по-високи спрямо тези на другите компании, опериращи в региона, но пък имате възможност да се повозите на един от най-новите кораби на тази компания – Norwegian Prima.