Четвъртък, 19 Сеп 2024
        
Дестинации Кораби Новини

Голям кораб - кратък круиз. Една от успешните стратегии на Royal Caribbean с Utopia of the Seas

   


На борда на Utopia of the Seas – много музика, забавления и кратки бягства. Това е, което Royal Caribbean International предоставя с Utopia of the Seas, шестият кораб от клас Oasis, който започна да плава от Порт Канаверал, Флорида, по информация на Travelweekly. Royal рекламира Utopia като „най-големият уикенд в света“, реверанс както към размера на кораба – вторият по големина круизен кораб в света, така и към неговия фокус върху три- и четиридневни круизи. Базовото пристанище на кораба в Порт Канаверал привлича хората, които искат да включат круиз в своята ваканция в тематичния парк в Орландо. И разбира се, той е насочен и към всеки, който просто иска забавно и бързо бягство.

От Royal Caribbean заявяват, че стратегията за пускане на кораб от клас Oasis на веригата за къси разстояния е проработила добре. Корабът е привлякъл огромен брой резервации за нови круизи, казва главният изпълнителен директор на Royal Caribbean Майкъл Бейли. Въпреки че не би разкрил колко нови круизери са резервирали Utopia, той уточнява, че новите клиенти обикновено са по-млади и искат парти уикенд.

„Този ​​кораб ще има много енергия“, казва Бейли по време на тридневен предварителен круиз, който посети Perfect Day в CocoCay, частния остров на линията на Бахамите. „Хората искат да отидат и да прекарат един невероятен уикенд без да мислят за нищо." Корабът ще плава по тридневни маршрути до Perfect Day и четири нощувки до Nassau. Това, което се усеща като новост на кораба е музиката на високи обороти, вълнуващи шоута и нови места, които помагат на гостите бързо да привикнат към ваканционния режим.

Интересното е, че възрастовата група на клиентите, които искат да пътуват с лайнера варира от 20 до 70 години. Utopia все още е предназначена за семейства, въпреки че продуктът е насочен към по-млада, по-ориентирана към купона демографска група и към онези, които търсят това усещане за уикенда. Краткият период на три- или четиридневен маршрут прави Utopia добре позициониран за празненства като рождени дни, пътувания за момински партита и дипломиране.