Понеделник, 16 Сеп 2024
        
Дестинации Оферти Речни круизи

Предколедна магия с дъх на канела и греяно вино

   


Опитайте нещо различно преди празниците тази година. Круизът по Рейн и Майн с моторен кораб „Елегант Лейди“ е в периода 25.11- 01.12.2024 г. Резервирайте своето пътуване чрез туристическа агенция Ocean Travel за 7 дни на база “all inclusive“ и се заредете с коледен дух. Магията на зимните празници ще ви донесат много приятни емоции с дъх на канела и греяно вино.

Пътувайте с круиз по река Рейн, известна със своите красиви замъци и легенди, и романтичната река Мозел, обявена за най-красивата речна долина в Европа. Започнете зимата с пътешествие, прекрасни гледки и история. Побързайте и резервирайте своя речен круиз за едно различно изживяване. 

Цените започват от 1939 лева и включват:

  • 6 нощувки на борда на МК Елегант Лейди на база all inclusive: закуска на бюфет, обяд и вечеря - 4-степенно меню по избор, следобедно кафе и чай със сладки, нощна закуска; Напитки от 08:00 до 24:00ч.- наливни
  • Капитански коктейл за „добре дошли“
  • Прощален коктейл и капитанска вечеря
  • Пасажерски такси за пристанищата
  • Музика на живо на борда
  • Български екипаж на борда- съобщения, дневни програми и обслужване на български език
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” с покритие до 10 000 евро -за лица до 65 год.

Програма:

25.11.2024 – КЬОЛН - Настаняване на борда на кораба. Свободно време за разходка в Кьолн. Следобедно кафе и сладки в панорамния бар. Капитанът ще Ви приветства с коктейл за „добре дошли“, последван от вечеря.

26.11.2024 – КОХЕМ - Закуска. Преди обед плаване през долината на река Мозел, смятана за най- красивата речна долина в Европа. Пристигане в Кохем- един спиращ дъха град- приказка, запазил старовременното си очарование с множество легенди и богата история. Разположен в китната долина на реката, възвишенията около Кохем очароват с множеството лозови масиви и винарни. Обяд на борда.  След обяд- свободно време за разходка. Вечеря на борда и отплаване към Кобленц.                                                         

27.11.2024 – КОБЛЕНЦ - Закуска и пристигане в романтичния Кобленц- мястото, където се сливат р.Рейн и р.Мозел. Пешеходна разходка в града и свободно време за многобройните коледни базари. Обяд на борда и отплаване. От тук започва живописната част от долината на р. Рейн, включена в Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Това място е сякаш извадено от книжка с картинки на незабравими гледки към замъци и стръмни хълмове, покрити с лозя и прорязани от виещата се река. Ще се насладите на множество замъци, известната скала на Лорелай и малки китни градчета, чиито имена са синоними на най– добрите немски вина.

27.11.2024 – РЮДЕСХАЙМ - Пристигане привечер в чаровното градче Рюдесхайм, наречено още „Винената столица на Германия“ и известно като родното място на легендарната Лорелай. Екскурзия в града с посещение на уникалния по рода си музей на механичните музикални инструменти „Зигфрид“, където са събрани невероятни музикални инструменти от всички краища на света. Свободно време в града и разходка по известната в цял свят уличка Drosselgasse с множество ресторанти, сувенирни магазини и ослепителния Коледен базар на нациите- разнообразие от културни традиции и вкусове от цял свят. Вечеря на борда и отплаване късно през нощта.

28.11.2024 – ШПАЙЕР - Закуска и сутрешно плаване през Горнорейнската долина на реката. Обяд на борда и пристигане в Шпайер, известен с богатата си история и своята катедрала- най-голямата запазена църква в света, построена в епохата на романското изкуство и включена в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. За любителите на замъци следобяд има екскурзия до град Хайделберг с посещение на руините на Хайделбергския замък, извисяващи се на хълм от 300 метра над града. Връщане на кораба, вечеря и отплаване.

29.11.2024 – СТРАCБУРГ - След закуска започва едно от най-интересните и вълнуващи преживявания- посещение на Страсбург, наречен още „Столицата на Европа“. Разположен в сърцето на Елзас, на бреговете на река Ил, където тя се влива в Рейн, Страсбург е облечен в средновековна красота и мистерия. Символ на помирението между Германия и Франция, градът е пропит от духа на най-добрите френски и немски традиции. Освен с Европейския парламент, Страсбург очарова със своите живописни къщи, криволичещи улички, интересни музеи и магазини, внушителни катедрали и разходки с лодки по каналите. Обяд на борда. Следобяд- свободно време в красиво украсения Страсбург, който ненапразно е наричан още „Столицата на Коледа“, заради феерията си от светлини и коледни базари. Отплаване и вечеря на борда.

30.11.2024 – МАЙНЦ - Закуска и пристигане в Майнц, известен с вековната си история, карнавалите, виното и многобройните архитектурни забележителности. Обяд на борда. Следобяд- свободно време за разходка и пазаруване в многобройните търговски центрове на Майнц или обиколка на местните коледни базари за ръчно изработени сувенири и подаръци, греяно вино и немски деликатеси. Отплаване към Кьолн. Коктейл и прощална вечеря.

01.12.2018 – КЬОЛН - Пристигане в Кьолн. Закуска и освобождаване на кабините до 09:00 ч.