Четвъртък, 19 Сеп 2024
        
Дестинации Новини

Покупка на ваканционен имот в Гърция – новата мода сред Българите

   
Покупка на ваканционен имот в Гърция – новата мода сред Българите

В последните години българите все по-често избират да инвестират във ваканционни имоти в съседна Гърция, пренебрегвайки родното Черноморие. Тази тенденция не е случайна и се дължи на множество фактори, които правят гръцките имоти изключително атрактивни за нашите сънародници.

- Екологични плажове 

Гърция разполага с дълга брегова ивица – приблизително 13 500 км, което, в съчетание с благоприятния климат, я превръща в притегателна сила за туристи от цял свят. Големите плажове са изнесени извън населените места, като е забрането строителството около тях. Растителността е с преобладаващи лозя, което допринася за цялостната атмосфера и преживяване на всеки посетител. 

- Регулирано строителство

Проблем с презастрояването няма. В Гърция е невъзможно да се строи без строително разрешение или в зони, които не са отредени за целта. 

- Осигурени паркоместа

Между пясъка и паркингите задъжително е оставено поне 50-метрово разстояние, покритос растителност. Местата за паркиране са безплатни, в повечето случаи с навес и достатъчно на брой паркоместа, за да поберат отредения за плажа човеко-поток. 

- Храната

Каквото и да кажем за нея ще бъда млако.Таверните и типичната за района средиземноморската кухня са се превърнали в еталон за подражание на изискани ресторанти от цял свят. Обслужването и отношението са подправката, която ще превърне всяко ваше хапване в наслада за сетивата и духа.

Качеството на строителството в Гърция е на изключително високо ниво. Инвеститорите залагат на съвременни технологии и материали, които гарантират дълготрайност и комфорт на жилищата. Това е особено важно за хората, които търсят сигурност и надеждност в своята инвестиция.

Прекрасните плажове, кристално чистата вода и живописните крайбрежни градчета създават идеална обстановка за почивка и релаксация.

Районът на Кавала е един от най-предпочитаните за инвестиция от сънародниците ни, поради близосстта си до България. Например, ако тръгнете с кола от София, за сходно време ще стигнете до най-близката точка от родното черноморие – Бургас или Кавала. 

Туристическите центрове наблизо, като Неа Перамос, Ираклица и местностите около тях като Елефтерес предлагат комбинация между спокойствие, вкусна храна и дрожелюбност от страна на местните жители. Изградените множество детски площадки и непрепълнените плажове създават благоприятни условия и най-малките посетители.

През последните години все повече Българи не само закупуват имоти в Гърция, но и инвестират в строежи на апарт комплекси.

След покачването на цените на имотите по родното Черноморие през последните 2 години, те вече се доближават до тези в Гърция.

За разлика от България, където общите части към апартаментите могат да надвишават 40%, в Гърция те са значително по-малко, което на практика изравнява разликата в цената на квадратен метър.

Морето на южната ни съседка е известно с тройно по-дългия си летен сезон спрямо българското Черноморие.

Активният сезон започва на 1 май и продължава до 30 октомври, което е точно половин година.

Спрямо месеците цените на нощувките за едностаен апартамент варират между 70 и 210 евро на вечер.

Тези факти правят покупката на бъдещ имот изключително подходяща както за лично ползване, така и за инвестиция с цел отдаване под ноем във времето, през което имотът не се ползва от собственика с цел допълнителна доходност.

Разглеждайки предлаганите имоти в Гърция и по конкретно най-близката до България плажна ивица, Ви представяме: MG Eleftheres Residence - нова бутикова сграда в Елефтерес, Гърция. Само на 2 км от Неа Перамос и на 15 от Кавала. Сградата е само с 6 апартамента.

 

• Локация: Сградата се намира в живописното селище Елефтерес, само на 2 км от живописните плажове на Амолофи, известни с безкрайните си лозя и кристално чиста вода;
• Модерно строителство: Апартаментите са изградени с висококачествени материали и съвременни технологии, което гарантира комфорт и дълготрайност. Издават се с готови бани и тоалетни с плочки травентин и висококачествена санитария Grohe, висококачествени входна и интериорни врати, алуминиева 5-камерна дограма с троен стъклопакет, отваряне тип Хебе Шибе икухненски бокс;
• Гледка море: невероятна гледка към морето;
• Собствен басейн: Прави впечатление големината му, която е с размери 12 на 2.5 метра, което определено е рядкост за бутикова сграда с толкова малко на брой апартаменти;
• Напреднало строителство: Към момента сградата е в последната фаза от завършването си, като е изграден изцяло грубият строеж.ВИК и електро частите също за завършени. Плочките в апартаментите също са положени. До 30-ти август се очаква сградата да бъде напълно завършена с Акт 16;
• Сигурност:  Инвеститорът предлата атрактивна схема на плащане: 30% на предварителен договор и 70% след завършването и въвеждането в експлоатация на сградата;
• Изгодни цени: цени от 2100 евро на квадратен метър, които са изключително привлекателни за района, особено за ново строителство;
• Оглед на място: Бъдещите купувачи могат да направят оглед на място и да се уверят сами в качеството на строителството. Предлага се и съдействие за настаняване в района.

Не пропускайте възможността да инвестирате в своето бъдеще и да се насладите на прекрасните условия, които предлага Гърция. 

Сградата се очаква да бъде завършена и да получи акт 16 до 30 октомври 2024 г. За повече информация можете да посетите сайта на сградата: www.mgeleftheres.com