Четвъртък, 19 Сеп 2024
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

Приключения за авантюристи - експедиционни круизи в Тихия Океан

   


Ако вече сте плавали в близки и далечни морета и търсите нещо различно, впечатляващо и крайно необичайно, тогава може да насочите вниманието си към по-отдалечени и изключително примамливи кътчета на нашата планета. Южният Пасифик е вашето място - Полинезия, Микронезия и Меланезия, съставляващи географското понятие Океания. Става въпрос за огромни площи от екваториалния и западния Тих океан, където са разположени над 5000 острова и атола. Към Океания се причисляват общо 24 държави, като за някои от тях мнозина българи не са и чували дори, например Токелау, Уолис и Футуна, Тувалу и др.

Тюркоазени топли води, бели пясъчни плажове, полюшващи се палми, наред с многообразие от култури, история, традиции и бит – това са обичайните характеристики за региона. От Контитранс-М ви предлагат невероятната възможност за резервация на круизи от луксозния и премиум сегмента, включващи както световно известни райски кътчета, като Бора Бора, например, любопитни места, като Великденския остров или острова на Робинзон Крузо, така и ред други, по-малко известни, но неотстъпващи по красота дестинации. Пътешествията изискват сериозна подготовка, финансов ресурс и време. Но познанието и удоволствието, което ще получите от круизното пътуване си заслужват и усилията, и парите, и времето.

SEABOURN CRUISES е круизна компания от луксозния сегмент. Наред с многобройните класически круизи във всички региони на света, SEABOURN предлага нещо наистина необичайно и нетрадиционно. Черешката на тортата тук са експедиционните круизи. Неотдавна компанията построи два уникални, специално конструирани и оборудвани експедиционни кораба с идеята да придаде на този сегмент нови измерения. Всеки от корабите разполага с по две мини-подводници за пасажерите, даващи възможност гостите на борда да се спускат под повърхността и да се наслаждават на изумителни гледки, невиждани от другиго.

Луксът на борда е от най-висока проба, а специален екип от 24 човека – учени, изследователи и натуралисти, всеки доказан експерт в своята област, ще имат грижата да направят вашето пътешествие както приятно и интересно, така и наистина стойностно и запомнящо се. Освен споменатите подводници, двата специализирани експедиционни кораба SEABOURN PURSUIT (няколко маршрута са включени в селекцията) и SEABOURN VENTURE са оборудвани с ултра модерни камери за наблюдение на околния свят, лодки тип ZODIAC – за слизане на сушата на иначе недостъпни места, специална екипировка за пасажерите в зависимост от региона на плаване и ред други неща, които е невъзможно да изброим в тази статия.

Цените на круизите с тези два кораба са относително високи, но пък включват буквално всичко: ултра-луксозно настаняване на борда в апартаменти с веранди, храна, изискани вина и алкохолни напитки, развлечения на борда, пристанищни такси, бакшиши за персонала и екскурзионните програми. От Контитранс-М имат за вас изненада и ако до 03.09.2024 г. резервирате експедиционен круиз за пътуване през 2025 г., получавате борден кредит по 1200$ за апартамент.

Имайте предвид, че интересът към тези експедиционни круизи е огромен, местата са ограничени и за доста отплавания с дати включително през 2025 са изчерпани напълно! Това е лесно обяснимо поради факта, че всеки кораб разполага само с по 130 апартамента с веранди за около 260 гости. Горещо се препоръчва на тези от вас, които имат желание, средства и време, да не се колебаят твърде дълго. Не забравйте закупуването и на самолетни билети, а в повечето случаи са необходими визи за САЩ и/или Австралия. Визите не са проблем, но трябва да им се отдели време. Има и ред други дребни детайли, които е добре да са обмислени и уредени предварително.

Информация за маршрутите на SEABOURN PURSUIT до края на 2024 и през 2025 с някои пояснения и коментари, както и цени за луксозните експедиционни круизи ще намерите тук.

През 2024 и 2025 година Seabourn Pursuit ще осъществи няколко варианта на гранд круизи в Южния Пасифик, които в най-дългата си версия ще включват пътуване от Австралия до Чили, с преминаване през всички най-интересни острови в този район на света. Не изпускайте тази възможност!