Понеделник, 16 Сеп 2024
        
Дестинации Новини

Хайде на круиз из Егейско море - какво предлагат?

   
Хайде на круиз из Егейско море - какво предлагат?

Круизните маршрути са прекрасен начин да опознаете природата и красота на региона в рамките на една седмица. Наред с традиционните седемдневни круизи, се предлагат и 3, 4 и 5 дневни маршрути, които са много удобни и не изискват взимането на дълъг отпуск. 4-дневният маршрут "Пет Гръцки острова и Кушадасъ", например, започва в петък сутринта и завършва в понеделник сутрин. Това прави необходимо ползването на не повече от 2 дни отпуск, а в същото време за този дълъг уикенд стигате до Турция, минавате през няколко гръцки острова и прекарвате няколко незабравими часове на Санторини - всепризнат за едно от най-красивите места в Средиземно море.

 

Myconos

  

Santorini

  

Rhodos Greek islands

 

Цените на тези кратки маршрути са ниски и позволяват една страхотна кратка ваканция без дори да сте я планирали твърде дълго или твърде от рано. Круизната компания, която предлага тези маршрути е Celestyal Cruises и тя си заслужава заради уюта и гостоприемството на корабите, вкусната храна и забавленията, които се предлагат на борда.

Най-значимите пристанища при източно средиземноморските маршрути в Егейско море са Пирея (Атина), островите Миконос, Патмос, Санторини, Крит (Ираклион), Кос, Родос и Кушадасъ в Турция с посещение на Ефес. Най-популярно и удобно начално пристанище е Пирея в Атина. Круизите в този регион се осъществяват от март до ноември.

 Документи за пътуване!

При пътуване на круиз трябва да разполагате смеждународен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на приключване на круиза.