Четвъртък, 19 Сеп 2024
        
Дестинации Новини Речни круизи

Чудесата на Египет с круиз по Нил

   
Чудесата на Египет с круиз по Нил

Фараони, гробници и богата история - разгледайте Египет, като пътувате с Премио Травел. Офертата включва директен полет с престижна авиокомпания, включени летищни такси, летищен трансфер летище-хотел-летище, настаняване 7 нощувки на круизен кораб по р. Нил с външна каюта за двама човека, закуска, обяд и вечеря на кораба за целия престой и екскурзовод. И всичко това на цени от 1499 лв. на човек. Подарете си туристическа обиколка на чудесата на Египет, която включва Луксор - Долината на царете – Асуан - Храма на хатшепсут. Вече е потвърден и круизният кораб, с който ще се пътува - прекрасният Semiramis.

ПРОГРАМА: 

Ден 1. Полет до Египет - Ще кацнете в Хургада, след което, ще бъдете трансферирани до Луксор, където ще се качите на 5-звезден круизен кораб. Следващите дни ви очаква вълнуващ круиз по р. Нил. Вечеря на борда. Нощувка.

 

 

Ден 2. Долината на царете – храма на Хатшепсут – колосите на Мемнон

Закуска. При желание рано сутринта полет с балон над Луксор. Свободно време или посещение на Долината на царете, храма на Хатшепсут и колосите на Мемнон. Долината на царете в Египет е била част от древния град Тива и е мястото, където са погребани почти всички фараони от 18, 19 и 20-та династия. Храмът на Хатшепсут представлява впечатляваща структура на три нива, с много колони и тераси. Хатшепсут, жената-фараон, през време на царуването си, тя се обличала в мъжки дрехи и носела фараонска брада. Храмът е сред най-добре проектираните структури в Египет. Колосите на Мемнон, тези две статуи са единствените оцелели до днес останки от внушителния погребален храм на фараона Аменхотеп III. Връщане на кораба. Отплаване към Едфу през шлюзовете на Есна. Обяд и вечеря на борда. Нощувка.

 

 

Ден 3. Едфу – Храма Ком Омбо - Закуска. Днес ще имате възможност да разгледате разделения на две храмов комплекс Ком Омбо. Дясната част на храма е в чест на бог Собек, който има глава на крокодил и е бог на плодородието и създател на света. Лявата част е посветена на бога с глава на сокол Хор, който е слънчев повелител на войната. Предполага се, че Ком Омбо е изграден през епохата на Птолемеите между 180-145 г. пр.н.е. на мястото на много по-стари и по-малки светилища, от които днес е останало много малко. Връщане на кораба. Отплаване към Асуан. Обяд и вечеря на борда. Нощувка.

 

 

Ден 4. Високата язовирната стена в Асуан – храма Изида от о. Филе - Закуска. Рано сутринта, посещение на Високата язовирна стена в Асуан. Следва посещение на храма Изида на остров Филе. През 1960 г. храмът и всички монументи на острова, със съдействието на ЮНЕСКО, били транспортирани на остров Агилкия, за да бъдат спасени от потапяне при изграждането на язовира в Асуан. Връщане на кораба. Обяд и вечеря на борда. Нощувка.

Ден 5. Асуан – храма Абу Симбел - Закуска. Сутринта посещение на храма Абу Симбел. През 1257 г. пр.н.е. фараон Рамзес II изсякъл два храма в солидната скала на западния бряг на река Нил по повод победата си в битката при Кадеш. Интересен факт е, че поради строителството на язовира Насър се провеждат спасителни операции по проект на ЮНЕСКО и двата храма са разглобени и преместени на платото, на 64 метра по-високо от оригиналното им местоположение. Връщане на кораба. Обяд и вечеря на борда. Отплаване към Едфу. Нощувка.

Ден 6. Едфу – Луксор - Закуска. Свободно време за почивка. Плаване по река Нил. Минавайки през Есна, ще имате възможност да се запознаете с работата на шлюзовете по реката. Обяд и вечеря на борда. Нощувка.

 

 

Ден 7. Храмов к-с Карнак и Луксор - Закуска. Свободно време или посещение на храма Карнак – най-големият религиозен комплекс в света и храма Луксор. По времето на фараона Птоломей II комплексът се е свързал с Тива и с някои от околните храмове чрез Алеята на сфинксовете. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра. Неговите размери са колосални. В комплекса има още няколко по-малки храма и свещено езеро. Храмът в Луксор е едно от древноегипетските постижения. Това всъщност е цял храмов комплекс, който се е намирал в древна Тива. Сградите на комплекса са едни от най-добре запазените монументи след Египетските пирамиди. Връщане на кораба. Обяд и вечеря на борда. Нощувка.

Ден 8. Полет до България 

Закуска. Освобождаване на каютите. Ранен трансфер до летището. Полет обратно към София.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:       

 

  • Двупосочен самолетен билет
  • Всички летищни такси - 23 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
  • Трансфер - Летище-Хотел-Летище. Модерен автобус с климатик.
  • Настаняване - 7 нощувки на круизен кораб по Нил с външна каюта за двама човека.
  • Храна - закуска, обяд и вечеря на кораба за целия престой.
  • Водач с български език ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата

Повече подробности за офертата може да откриете тук!