Четвъртък, 19 Сеп 2024
        
Кораби Новини

Новият кораб MSC World America тръгва на 14 април 2025 г.

   
Новият кораб MSC World America тръгва на 14 април 2025 г.

Круизната общност очаква с нетърпение 12 април 2025 г., когато МSC World America ще бъде пуснат на вода от Маями, Флорида. В него компанията инвестира 1.125 млрд. евро.

Негова кръстница ще бъде италианската кино икона София Лорен. Новият плаващ палат ще бъде с капацитет 6782 пасажери и 2138 екипаж. Той е вторият кораб от световната класа на круизната линия, след пуснатия през март 2023 г. MSC World Europa, който държи титлата за шести по големина круизен кораб в света по бруто регистриран тонаж, следван плътно зад Oasis Class на Royal Caribbean.
MSC World America ще включва нови барове, ресторанти и обществени пространства, проектирани специално за северноамериканския пазар. Един от тях е The Harbour - открито пространство на 20 дек с воден парк, игрище High Trial и зиплайн, сензорна зона за игра за по-малки деца и тематична детска площадка, наречена „Harbor Lighthouse“, ориентирани за семейства с деца. Друга атракция е 11-етажната скоростната алея – пързалка, по която пасажерите могат да слизат от върха на кораба до долните палуби без да използват асансьора. На горните палуби те ще избират измежду шест различни басейна и четиринадесет горещи вани, включително закрит басейн с подвижен покрив и два дзен басейна само за възрастни, които ще бъдат разположени в задната част на кораба.

MSC World America ще предлага голямо разнообразие от каюти и апартаменти – от стандартни вътрешни каюти до огромни апартаменти с изглед към океана и скоростната алея.