Четвъртък, 19 Сеп 2024
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

Карибски бриз през зимата

   


Кой не е мечтал да може някак си магически да се телепортира на Карибите - белите плажове, наситеносините води и полюшващите се палмови листа, които ви пазят сянка, докато отпивате от коктейл, сервиран в кокосов орех?

Особено когато сивото и скучно ежедневие превърне живота по нашите ширини в депресиращо преживяване, на човек още повече му се приисква да си стегне куфара за там някъде. Всеки от Карибските острови е различен, макар всички да са слънчеви и гостоприемни. Има ли нещо по-блажено от зима, прекарана на екзотичен остров? От Ara Tour ви предлагат възможността да смените климата и да се насладите на природни богатства и да си подарите лятно безгрижие и спокойствие.

Не случайно терминът “островно време” се използва за онези лежерни летни дни, когато никой за нищо не бърза. Е, ако това звучи като райската почивка за вас, то тогава със сигурност обиколка на Карибите ще ви допадне! Но това е една от по-труднодостъпните дестинации за българските туристи, заради дългите полети с много прекачвания. За да вземете максимума от това далечно пътуване, е логично да предпочетете да видите максимално много места в дадения период. За това и един от най-добрите начини да се разгледат Карибите е чрез круиз. Възползвайте се от различните предложения за дати и отпътувайте към мечтаната ваканция.

Програмата на едно от предложенията на Ara Tour за почивка на Карибските острови включва:

ДЕН 1/01.02.2025 г.: София - Пунта Кана Среща на летище София и полет за Пунта Кана през Франкфурт. Пристигане на летището, трансфер и настаняване в хотел 5 звезди.

ДЕН 2/ 02.02.2025 г.: Закуска. Трансфер до пристанището в Ла Романа и качване на круизен кораб Costa Fascinosa.

ДЕН 3/ 03.02.2025 г.: Закуска. Ще прекарате целия ден на кораба. Но не си мислете, че ще скучаете! На борда на кораба има много различни развлечения. Нощувка.

ДЕН 4/ 04.02.2025 г.: Санта Лусия Закуска. В 9:00 часа акостиране на пристанището на малката островна държава Санта Лусия. Ще ви посрещнат изключително усмихнати и приветливи хора. Не случайно девизът на острова е "Земята, хората, светлината". А следите от вулканичния произход на острова се забелязват навсякъде. Впечатляващи са вулканичните конуси на отдавна угасналите вулкани Gros Piton и Petit Piton, издигащи се в западата част на острова. В резултат на борбата за владение между Франция и Великобритания, островът става спорна земя между двете държави и цели 14 пъти сменя собствеността си. Свободно време за разходка из столицата на Санта Лусия Кастрийс. Възможност за допълнителни екскурзии. Отплаване в 19:00 часа. Нощувка.

ДЕН 5/ 05.02.2025 г.: Барбадос В 7:00 часа акостиране на остров Барбадос. Легендата разказва, че когато португалските мореплаватели видели дългите, висящи корени на традиционното "брадато" смокиново дърво, те нарекли острова Los Barbados, на португалски "Брадатите". Барбадос е известен и като "родното място на рома". С над 300-годишен опит дестилерията Mount Gay е най-старата дестилерия за ром в света.  Тук се намира и един от 10-те най-красивите плажове в света - Тhe Crane. Може да ви се стори странен фактът, но Барбадос има третия най-стар парламент в света, с непрекъснато парламентарно управление от 1639 г. насам. Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии. Отплаване в 18:00 часа. Нощувка.

ДЕН 6/ 06.02.2025 г.: Гуаделупе Закуска. В 9:00 часа ще достигнете бреговете на остров Гуадалупе. В превод от арабски името на острова се превежда "скрита река". Ако си мислите, че старите карибски пейзажи отпреди ерата на мегакурортите са безвъзвратно изгубени, то трябва да видите Гуадалупе. Плажната ивица е дълга 420 км и коралови рифове са навсякъде. На всички плажове е разрешено ходенето без горнище, което ги превръща в едни от най-желаните плажове в света. Свободно време в административния център Бас Тер. Възможност за допълнителни екскурзии. Отплаване в 23:00 часа. Нощувка.

ДЕН 7/ 07.02.2025 г.: Сен Мартен Закуска. В 10:30 часа акостиране в Сен Мартен. Остров Св. Мартин е разделен на две части, принадлежащи към две европейски държави – Франция /северната част/ и Холандия /южната част/. Вашият престой е предвиден в южната холандска част на острова, където се намира международното летище, известно с ниско летящите самолети над плажа. Свободно време.  Възможност за допълнителни екскурзии. Отплаване в 20:00 часа. Нощувка.

ДЕН 8/ 08.02.2025 г.: Тортола В 7:00 часа акостиране в Тортола - най-популярният и най-големият от групата на Британските Вирджински острови. Местните вярват, че Христофор Колумб е дал името на острова, което от испански означава "земя на гургулицата". Причината е, че когато откривателят е стъпил на брега на острова, е имало безброй гургулици, които са плавали наоколо. Британските Вирджински острови са център на ветроходното мореплаване на Карибите - платната в пристанището са повече от чайките и вълните, взети заедно. Свободно време. Възможност за допълнителни екскурзии. Отплаване в 15:00 часа. Нощувка.

ДЕН 9/ 09.02.2025 г.: Ла Романа Напускане на кораба. Трансфер до хотела 5* и настаняване на база All inclusive. Нощувка.

ДЕН 10/ 10.02.2025 г.: Пунта Кана. Свободно време. Нощувка. Възможност за допълнителни екскурзии.

ДЕН 11/ 11.02.2025 г.: Пунта Кана. Свободно време. Нощувка. Възможност за допълнителни екскурзии.

ДЕН 12/ 12.02.2025 г.: Пунта Кана. Свободно време. Нощувка. Възможност за допълнителни екскурзии.

ДЕН 13/ 13.02.2025 г.: Пунта Кана – Франкфурт. Закуска. Трансфер до летището в Ла Романа и полет за Франкфурт - София.

ДЕН 14/ 14.02.2025 г.: Франкфурт – София. Пристигане в София.

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Мадрид – Пунта Кана и обратно с включен багаж и летищни такси
  • Трансферите от и до летището
  • 5 нощувки на All Inclusive в хотел 5* в Пунта Кана
  • 7 нощувки на круизен кораб COSTA FASCINOSA + вкл. пакет My Drinks
  • Алкохолни и безалкохолни напитки с изключение на някои коктейли и специални маркови алкохоли
  • Водач на български език

Повече подробности за различните оферти може да откриете тук.