Понеделник, 16 Сеп 2024
        
Дестинации Новини

Круизните плавания не се подновяват до Бургас

   
Круизните плавания не се подновяват до Бургас


Круизните плавания не се подновяват до Пристанище Бургас, съобщиха за TravelNews от институцията. Все още круизните компании се страхуват да изпращат корабите си до Българското Черноморие заради продължаващата война в Украйна.

Преди време излезе информация, че през септември се очаква на Морска гара в Бургас да акостира круизният кораб „SeaDream II”, но няма такава заявка, казаха от пристанището.
Круизните пътувания в Черно море спряха още от времето на Ковид пандемията.
"Надяваме се корабите да се върнат в Черно море при първа възможност след приключването на войната в Украйна", подчерта преди време пред TravelNews Диян Димов, изпълнителен директор на Пристанище Бургас. 

Миналата година в Бургас се проведе 63-тата Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища - MedCruise. Тогава у нас пристигнаха над 200 чуждестранни представители на круизния бизнес - ръководители в MedCruise, собственици и представители на круизни компании, пристанища, членове на организацията, асоциирани членове, заети в пасажерското обслужване и други. Повече от 30 представители на големите круизни компании, които пристигнаха в Бургас за форума, обявиха, че в бъдеще имат готовност да изпращат своите кораби с туристи в региона.

Мирослав Иванов