Четвъртък, 19 Сеп 2024
        
Дестинации Новини

В очакване на 3-годишното околосветско пътуване на круиз

   
В очакване на 3-годишното околосветско пътуване на круиз

Тригодишно околосветско пътуване на круизния кораб "Одисей" на компанията Вила Ви Резиденсес е с планирана начална дата 30 май 2024 г. Три месеца по-късно корабът все още се намира на отправната си точка - на пристанището в Белфаст, съобщава британската обществена телевизия Би Би Си.

Сред причините за забавянето на потеглянето са проблеми с рулевите устройства и скоростната кутия. Корабът "Одисей'' е първият бюджетен жилищен круизен кораб, според изпълнителния директор Майк Питърсън. Пътниците имат възможността да закупят каютите си, като цените им варират между 99 хил. и 899 хиляди щатски долара според обявите в уебсайта на компанията. 

За да успокои клиентите си, Вила Ви Резиденсес е планирала различни пътувания, круизи и посещения на хотели по време на изчакването. Корабът също така е на разположение за своите пътници през деня, но вечер остава необитаван. Осигурен е и транспортът на пътниците до и от борда.

„Можем да закусваме, обядваме и вечеряме на борда и дори има филми и любопитни куизове, почти като круиз, само че сме на дока“ , твърди пътничката Холи Хенеси, която споделя каютата си с домашния си любимец.

Изпълнителният директор на Вила Ви Резиденсес очаква корабът да е в готовност за отплаване до края на следващата седмица.