Петък, 18 Oct 2024
        
Дестинации Оферти Речни круизи

В очакване на Коледа по Рейн

   


Декември е месецът на коледните базари, които буквално превземат Европа. Големите градове на Стария континент се надпреварват кой ще впечатли с по-красива коледна украса и пищни коледни базари. Истина е, че много от градовете не отстъпват от съревнованието. Сладки изкушения, традиционни зимни ястия, греяно вино, коледни украшения, сувенири и весел глъч – атмосфера, която не е за изпускане.

Ако не сте посещавали коледните базари в Западна Европа, то със сигурност сега е моментът да планирате такова пътуване. Потопете се в магията на Коледа с новата круизна програма на Travelmanager – „В очакване на Коледа“. Пътувайки на круизен кораб по река Рейн, ще посетите някои от най-красивите коледни базари в света.

Маршрут: София - Франкфурт - Шпайер - Страсбург - Майнц - Франкфурт - София

Цената от 1962 лв. включва:

  • Самолетен билет за полети София – Франкфурт – София с включен 1 бр. ръчен багаж и 23 кг чекиран.     
  • Всички трансфери по програмата     
  • Пристанищни такси    
  • 1 нощувка във Франкфурт в хотел 3/4*  
  • 4 нощувки на борда на кораб MS Lady Cristina   
  • Питие за добре дошли на борда   
  • Празнична гала вечеря    
  • Пълен пансион на кораба: закуска, обяд и вечеря, следобедно кафе и чай с торта    
  • Станция за кафе и чай (отворена 24 часа)  
  • Ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, джакузи, библиотека, дискотека
  • Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
  • Водач от агенцията при записани минимум 20 човека

Датата на отпътуване е 11 декември 2024 г. от София до Франкфурт. На следващия ден ще имате по ваше желание и срещу допълнително заплащане полудневна пешеходна екскурзия из Франкфурт. Ще се разходите из криволичещите улички на „Новия стар Франкфурт“ , където се сливат минало и настояще. С неотдавнашната си реконструкция Франкфурт успя да върне към живот част от колоритната си история и ще може да й се насладите. Следващият град от вашето приключение е Шпайер, който ще ви очаква със забележителния си старинен облик и с катедралата си, която е най-голямата от запазените катедрали от романския период.

Ред е и на Страсбург - космополитен и изключително красив град. Той е една от провинциалните столици на Франция. В него се намират седалищата на Съвета на Европа и Европейския Съд по правата на човека. Двата главни площада на града са „Place Gutenberg” и „Place Kleber”. В близост е и една от най-красивите църкви във Франция „Cathedrale de Notrе-Dame”, която привлича туристите с астрологическия си часовник. Водите на реката обграждат централната част на целия Страсбург, образувайки уникален остров, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.  Градът се отличава със свой собствен уникален архитектурен стил, който действа изключително успокояващо – остри покриви, покрити с тъмни керемиди, бели фасади, в които задължителен елемент са дървените подпорни греди, без които сградите не биха издържали натиска на вековете. Страсбург се е превърнал в най-известната коледна дестинация. Градът е запазил многовековните си традиции и е истинска коледна приказка с празнично украсените си улици, грейналите в светлина сгради - от катедралата Notre-Dame de Strasbourg до типичните елзаски сгради, дървени къщички с коледна украса, отрупани с традиционни лакомства и красиви занаятчийски изделия, разположени по площадите на Страсбург.

След като корабът облегне морното си корито в пристанището на Майнц ще се направите първи крачки в красивата столица на региона Рейнланд. Именно тук се сливат реките Рейн и Майн. Майнц е град с богато културно наследство с корени, които датират от хилядолетия. Има повече от пет причини да обичате този град – завладяващата му история отпреди 2000 години, Музеят на Гутенберг – създателят на печатната машина, Майнц е винената столица на Германия, зашеметяващите карнавали, великолепният коледен базар и какво още – ще ви видите сами.

В последния ден акостирате във Франкфурт и освобождавате кораба. Зад блестящите небостъргачи, Централната банка и скъпите ресторанти на Франкфурт се крият средновековните квартали и приветливите паркове. Трансфер до летището за полет до София и кацане в София.

След като ви загатнахме за тази очарователна разходка по Рейн ви препоръчваме да подарите на семейството си това коледно приключение и особено на най-малките, които със сигурност ще бъдат очаровани, тъй като има и различни възможности за забавления. Планирайте своята зимна екскурзия и си създайте незабравими спомени. Инвестирането във времето, споделено с любими хора е най-ценното.