Сряда, 30 Апр 2025
        
Кораби Новини

Първата яхта на Four Seasons щe отплава през 2026 г.

   
Първата яхта на Four Seasons щe отплава през 2026 г.

Първата яхта на Four Seasons, наречена Four Seasons I, излезе през януари от доковете на корабостроителницата Fincantieri в италианския град Анкона.
Тя ще се отправи на първото си плаване с гости на борда през януари 2026 г., предлагайки невероятно кулинарно преживяване, съобщава T+L.

Нейните 11 ресторанта и бара са „намигване към начина на живот на яхтите“, обявиха от Four Seasons Yachts, като същевременно се основават на кулинарното съвършенство, с което марката е известна в своите над 600 ресторанта и бара по света, включително в 24-те си заведения с 33 звезди Мишлен.

Това е впечатляващ набор от ресторанти и барове за 206-метровия кораб, който има само 95 апартамента.

От триото ресторанти на борда, Sedna е позициониран като център на изисканата кухня. Обявен като „сцена за най-добрите кулинарни таланти в света“, той ще приветства различни главни готвачи от ресторантите на Four Seasons.

По време на плаванията, когато гост-готвачът не е на борда, менюто ще демонстрира модерни френски техники „с глобални влияния“. Ресторантът ще разполага и със самостоятелна трапезария, която може да побере до 10 души.

Terrasse е прохладно място за хранене на закрито и на открито за закуска, обяд и вечеря с отворена кухня, кулинарни станции за готвене на живо, дизайн, който предизвиква спокойния блясък на Лазурния бряг и меню от сезонни ястия, приготвени от местни продукти.

В Miuna има място само за 16 гости за интимно изживяване "омакасе", допълнено с комбинации от напитки, които включват рядко саке и вдъхновени от Япония коктейли.

Всеки от седемте бара и салона ще има различен характер: от елегантен следобеден чай в Salon - „всекидневната“ на Four Seasons I; през еробоам с реколта розе, отпивано край басейна в Bar Piscine; до бар Mojito, където ледът се издълбава направо от блока пред гостите.

Барът на терасата само за възрастни Champagne & Caviar ще сервира рядък хайвер и шампанско, както и други първокласни пенливи вина.

Вдъхновеният от Мароко Horizon Lounge ще предлага средиземноморски аромати и екзотични коктейли около малък басейн, докато Bar O ще сервира редки винтидж алкохолни напитки и бляскаво усещане в стил арт деко.

Пурите ще бъдат съчетани с редки спиртни напитки и фин шоколад в луксозния салон за пури.

Отворен в дните, в които Four Seasons I е на котва, бар Marina на морското равнище в задната част на кораба ще носи атмосферата на плажен клуб с шезлонги и меню от леки хапки. През нощта сгъваемите платформи ще се разширяват, за да превърнат мястото в палуба за наблюдение на звездите.

Завършване на кулинарните изживявания е Pistachio - пастелно красивото кафене за сладки изкушения и прясно кафе.

„Нашите ресторанти и барове са сърцето на нашите хотели и когато отплаваме през 2026 г., същото ще бъде вярно и на борда на Four Seasons I“, според Алехандро Рейнал, президент и главен изпълнителен директор на Four Seasons.

От компанията добавят за Travel + Leisure, че безплатна закуска ще се сервира ежедневно, а във всички други заведения за хранене и напитки ще се предлага а-ла-карт меню. Има и детски менюта, а гостите до пет години ще вечерят безплатно.

Four Seasons I ще дебютира през януари 2026 г. в Карибите за зимни и пролетни плавания, преди да премине към Средиземно море за летни маршрути.