Четвъртък, 19 Сеп 2024
        
Дестинации Кораби Новини

Поглезете сетивата си в специализираните ресторанти на корабите на COSTA Cruises

   


Всеки круизен кораб на COSTA Cruises предлага на своите пасажери, включено в цената на круиза, изхранване на блок маса, където ще намерите обилен избор от месни специалитети, супи, риба, паста, пица, всевъзможни видове салати, десерти и плодове. Голям избор ще имате и в основния ресторант, където ще може да избирате от 4-5 варианта за всяка част от предлаганото тристепенно меню. Вариантите за вашия обяд или вечеря са безброй и всеки може да открие нещо по вкуса си.

Ако обаче разгледате предварително информация за вашия кораб ще откриете, че на повечето от корабите на Costa има редица други ресторанти на борда.

Изхранването в тях не е включено в цената на круиза, но предлагат забележителен избор от специализирана кухня, в която ще намерите шедьоври на кухнята, които няма как да опитате в обикновените ресторанти. Шеф-готвачи приготвят специалитети в изискани рибни и азиатски ресторанти, пицарии и други, за които може да прочетете в детайли в нашата статия.

Ако желаете да посетите СПА-то на кораба си или да отидете дадена вечер в някой от специализираните ресторанти на борда, е препоръчително да си резервирате час и дата предварително. Напълно възможно е, ако в последния момент решите да изненадате половинката си например със суши ресторант, в дадена вечер да са се изчерпали свободните места.

  • CLUB RESTAURANT    

А-ла-карт ресторант, уютен и дискретен, с меню, разработено от световно известни готвачи с изтънчени ястия и фина атмосфера.

Този гурме ресторант е предназначен за най-взискателните гастрономи. В него ще опитате различни нестандартни ястия с ненадминат вкус и храни, приготвени по революционни методи, като използване на течен азот например. Принос в менюто на ресторанта има шеф-готвач Еторе Бочия, носител на звезди “Мишлен”.

Предлага се на: Costa Deliziosa, Costa Diadema, Costa Fascinosa, Costa Favolosa, Costa Luminosa, Costa NeoRomantica, Costa Pacifica, Costa Smeralda, Costa Fortuna, Costa neoRiviera, Costa Mediterranea, Costa Magica

Храна: Гурме. Цена: Заплаща се по цени в меню

  • SAMSARA RESTAURANT

Ресторант, който ще привлече любителите на здравословна и лека храна, приготвена по последна технология на готвене. Той е предназначен главно за гостите, настанени в каюти клас Samsara, които не заплащат за консумацията си там. Останалите пасажери също може да посетят ресторант Samsara, с предварително направена резервация, но заплащат  такса. Samsara е интересен с предлаганите нискокалорични менюта за закуска, за обяд и за вечеря.

Ресторант Samsara съчетава креативността на готвачите на Коста с типичните съставки на тихоокеанската и средиземноморската кухня в изискана атмосфера. Свежа и вкусна иновативна кухня, която е богата на аромати от Азия и Южна Америка.      

Предлага се на: Costa Deliziosa, Costa Diadema, Costa Fascinosa, Costa Favolosa, Costa Luminosa, Costa NeoRomantica, Costa Pacifica, Costa Smeralda

Храна: Здравословна. Цена: 30 евро за възрастен и 24 евро за деца 

  • PUMMID'ORO PIZZERIA

Висококачествени съставки, 100% произведено в Италия! Да борда на корабите на Коста има едно място, на което ще се почувствате като в Италия, повече откъдето и да е било другаде - пицария "The Pummid'Oro Pizzeria". Тук може да се насладите на най-известното италианско ястие, приготвено по оригинална рецепта. Тайната е в простотата - използване на здравословни и качествени съставки, моцарела и зехтин, прясно приготвени директно на борда на кораба. В менюто ще видите разнообразие от 14 вида пица, от най-популярните Маргарита, Наполи, Четири сирена и Калцоне, до истински специалитети - фокача със сирене от област Лигурия.                                                  

Предлага се на: Costa NeoRiviera, Costa Smeralda, Costa Diadema, Costa Toscana

Храна: Пицария. Цена: 7-15 евро за пица и десерт

  • TEPPANYAKI RESTAURANT

Лека и стилна ориенталска обстановка, където ще ви се сервира японска кухня и ще ви се предложи възможността да наблюдавате отблизо майсторството на японските готвачи. Можете да поръчате суши, сашими и много други ориенталски специалитети, умело приготвени от готвачите пред очите ви.                   

Предлага се на: Costa Diadema, Costa Smeralda, Costa Toscana

Храна: японска кухня. Цена: избор на меню - 30 евро за вегетарианско, 33 евро за класическо и 38 евро за шеф меню. Цената за деца е 24 евро. Менютата включват 2 предясия, основно и десерт.   

  • AMARILLO ICE CREAM SHOP AND CHOCOLATE BAR

Домашно джелато по оригинална италианска рецепта? Или шоколадови пралини с мек пълнеж? Трудно е да устоите на изкушенията, които се предлагат в Amarillo Ice Cream Shop. В това море от изкушения, възможностите за избор са безкрайни!

Предлага се на: Costa Diadema, Costa Toscana. Цена: 1.50 евро за сладолед

Разгледайте предложенията на Ara Tour за круизни пътувания в раздел - КРУЗИ.