Петък, 18 Oct 2024
        
Дестинации Оферти Речни круизи

Пътешествие по Дунав до сърцето на стара Европа

   

  Google

Река Дунав е традиционно най-популярната дестинация за любителите на речните пътешествия и има защо. Първоначално тясна и грациозна, по-късно широка и разпенена, Дунав е гранична река, свързваща различни страни, народи и култури, които ще видите от борда на своя кораб за круиз по Дунав. Речният круиз е незабравимото приключение, с което ще преминете през втората по дължина река в Европа (след Волга) и ще посетите едни от най-впечатляващите градове на континента.

Възможността да плавате по Дунав е сред най-красивите и спокойни пътища в света и е изкушение, на което лесно се поддавате. Едно такова предизивателство отправят от Apollo към вас – за пътешествие по Дунав до сърцето на стара Европа през Австрия, Словакия и Унгария. В програмата са събрани три столици, разположени по протежението на реката, които ви очакват за дългоочаквания круиз. А изцяло реновираният кораб MS Swiss Splendor ще ви отведе до Виена, Мелк, Дюрнщайн, Естергом, Будапеща и Братислава. Резервирайте сега вашето лятно 9-дневно приключение, което започва на 28.06.2025 г. на цени от 2430 лв.

Цената включва:

  • 7 нощувки в двойна каюта
  • 7 закуски, 6 обяда, 7 вечери с включени кафе и чай
  • Коктейл за добре дошли, включващ 1 напитка
  • Капитанска вечеря със специално меню
  • Пристанищни такси
  • Жива музика в бара вечер
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
  • Слушалки по време на екскурзиите
  • Тур мениджър по време на круиза на български език

MS Swiss Splendor

Корабът е построен през 2013 г. и основно реновиран през 2024 г. Капацитетът е 174 гости. Те могат да избират между 66 двойни каюти, 14 единични каюти, 13 двойни суити и 1 мастър суит, разположени на 3 палуби. Каютите на средна и висока палуба са с френски панорамни прозорци. Каютите разполагат с 2 единични или 1 двойно легло, баня и тоалетна, телевизор, климатик. Корабът разполага с ресторант, бар с жива музика вечер, тераса със стъклен покрив в задната част на кораба, слънчева тераса на най-горната палуба с шезлонги. На борда има асансьор, който свързва 3-те палуби /без слънчевата/. Всички помещения на борда са климатизирани.

Определено речните круизи са пътувания, които ще ви отведат на релаксиращо и бавно пътешествие до лозя и долини, обиколки и екскурзии, връщайки се всяка вечер във вашия собствен плаващ хотел. Всеки ден ще сте на ново място, за да откриете някои от най-важните култури на континента със собствено темпо. Не забравяйте също, че речният круиз е нещо повече от просто прекарване на време във водата. Той е заразява с онова впечатление и усещане, което въздейства с подобаваща сила и остава чувство за нещо възвишено.